به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مجیدی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح همایش ملی باستان شناسی ایران، اظهارداشت: خراسان جنوبی از قدمت و تمدن عمیقی برخوردار بوده و ضرورت دارد از سوی مسئولان اجرایی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: برای تحقق این مهم راه اندازی رشته ها و پژوهشکده ها در این استان ضروری است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با اشاره به اینکه خراسان جنوبی از مناطق بکر و دست نخورده ای است، افزود: این استان از آثار،آداب ورسوم و میراث معنوی خاصی برخوردار بوده که به خوبی قابل روئیت است.
وی برگزاری این همایش را حرکتی شایسته برای معرفی قابلیت های فرهنگی تمدنی و تاریخی استان نوپای خراسان جنوبی دانست و عنوان کرد: ثبت باغ اکبریه بیرجند در فهرست آثار تاریخی جهان و علامه عبدالعلی بیرجندی در فهرست مشاهیر یونکسو از جمله اقدامات شاخص استان در حوزه تاریخی است.
مجیدی برگزاری همایش بین المللی امنیت انسانی در غرب آسیا را ز دیگر اقدامات انجام شده استان برای مطرح شدن در سطح بین المللی عنوان کرد و بیان داشت: این اقدام موجب شده نام خراسان جنوبی، فرهنگ و مواریث این استان در عرصه بین الملل مطرح شود.
وی با تاکید براینکه باید از این ظرفیت و توانمندی های استان بهره برداری شود، افزود: برگزاری همایش ملی باستان شناسی نشان دهنده ارتقاء جایگاه استان در حوزه علوم باستان شناسی است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با اشاره به جایگاه بسیار مهم مطالعات میان رشته ای در جهان، گفت: حوزه باستان شناسی حوزه ای است که رشته های گوناگون را در خود جای داده و تخصص های گوناگون را می می طلبد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حوزه علوم بین رشته ای در وزرات علوم بیش از سایر رسته مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است، افزود: در دانشگاه بیرجند و دیگر مراکز دانشگاهی خراسان جنوبی نیز ظرفیت هایی خوبی ایجاد شده که باید مورد سرمایه گذاری قرار گیرد.
جاذبه های گردشگری کشور به خوبی شناخته شده نشده است
مجیدی با بیان اینکه همایش ملی باستان شناسی می تواند به رونق گردشگری و صنایع دستی استان کمک کند، اظهارداشت: امروز ایران گردی باید بیش از جهان گردی در اولویت قرار گیرد.
وی ادامه داد: علیرغم فرهنگ و تمدن عمیق کشور متاسفانه شناخت مناسبی از جاذبه های گوناگون استان ها و بویژه خراسان جنوبی وجود ندارد.
مجیدی با اشاره به اینکه امروز نسل جوان باید از جاذبه ها و آثار تاریخی کشور بازدید کرده و نسبت به مواریث ملی آگاهی کامل دشته باشند، افزود: در این راستا باید بازدید دانش آموزان در مقاطع پیش دبستان، دبستان، دبیرستان و دانشگاه را در موضوعات آموزشی این نسل برنامه ریزی کرد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو خواستار تهیه و تدوین برنامه جامع میراث فرهنگی و گردشگری به منظور رعایت آن در مدیریت شهری و روستایی شد.
نظر شما